&"Har din virksomhed en Kina-strategi?"- klumme af Jens Uggerhøj

 

- din forbindelse til kunderne

UCONNECT ApS har opnået
en
AAA kreditvurdering
Yderligere information på www.soliditet.dk

     
  Klumme  
  Af Jens Uggerhøj

 

 

Har din virksomhed en Kina-strategi?

At have forberedt en strategi som tager højde for de nye økonomier i verden er særdeles vigtig for overlevelse og fremtidige vækst – og det gælder også for selv en lille dansk virksomhed som i dag måske ikke ser eller har nogle forretningsforbindelser med Kina eller de andre BRIK lande (Brasilien, Rusland, Indien og Kina). 

En Kina-strategi er måske ikke engang tilstrækkeligt, måske er der nødvendigt med en BRIK-strategi. En BRIK-strategi betyder i korte træk betyder, at man er på et eller andet niveau har forberedt sin virksomhed på de trusler og ikke mindst de muligheder som BRIK-landene kan tilbyde.

BRIK-landene har i de senere år været i voldsom vækst og landene hitter listen med de største vækstrater – vækstrater som i flere tilfælde er to-cifferet i forhold til søle Danmark som må nøjes med langt mindre.   

Uanset størrelse på en hvilken som helst dansk virksomhed er det derfor vigtig, at man forholder sig til den globale udvikling der lige nu foregår med hastige skridt. 

Kina – snart verdens største økonomi
Senest har vi set hvordan specielt kinesiske virksomheder øger deres vækst gennem opkøb m.v. i Europa og de andre BRIK-lande – spørgsmålet er hvordan bliver din situation når nærmeste konkurrent pludselig er kinesisk?

Rusland – et land med mange muligheder
Rusland er lidt en outsider i BRIK-landeregi. Der sker mange ting
 

 

 i landet. Lige nu  er der boykot fra begge sider , men det politiske forhold mellem Rusland og Danmark er på de senest år blevet forberedt.  Sidst premierminister Putin var på besøg i Danmark, medbragte han en erhvervsdelegation som underskrev flere store ordrer med danske virksomheder omkring leverancer til Rusland. – spørgsmålet er hvordan din virksomhed kan udnytte den mulighed – med eller uden boykot?

Brasilien – Kinas underleverandør
Brasilien er blandt de største underleverandører af mange råvarer til Kina. Det betyder, at når det går godt i Kina vækster Brasilien med. Brasilien har samtidig store oliereserver og er i dag faktisk verdens førende i produktion af bioethanol.  Landet har netop været vært for VM i fodbold og i 2016 skal Rio de Janeiro huse de Olympiske Lege. Det betyder igen store investeringer - ikke mindst i infrastruktur som landet mange år efterfølgende kan udnytte til yderligere vækst – spørgsmålet er hvordan du har tænkt dig at få del i den forretning?

Indien – måske det nye Kina
Indien har igennem mange år været kendt for deres høje IT know-how og det har også betydet at store internationale IT virksomheder har sat mange indere til at udvikle globale IT systemer. Landet har en stor og veluddannet befolkning på mange fagområder. 70% af befolkning er under 30 år, hvilket betyder en stor produktivt befolkning som kan bidrage til den fremtidige vækst. Og når man så tænker på at 40% af landets hustande i dag ikke har indlagt elektricitet, er det et land med mange vækstmuligheder -  spørgsmålet er hvordan du har tænkt dig at få del i den vækstmulighed?

 

Læs også andre klummer

 


Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: C:\Users\JENS\Documents\UCONNECT\WWW\www ver09\LinkedIn-logo.png  Profil

Download UCONNECT brochureblad
Copyright © 2012 UCONNECT ApS